Kohinoor:
- Hilsen til fondet i form av rapport om bruk av reisestøtte

Det var en stor glede jeg fikk mulighet til å delta på UN-Habitats Hip Hop Summit i Johannesburg, Sør-Afrika. Som antatt var jeg en av de få kvinnerlige aktørene. Jeg spilte for over 4.000 sør-afrikanere, europeere, amerikanere og asiater.

Første dag var det hiphop gallamiddag. Vi hørte sinnsykt gode rappere. Det var freesstyling på natta og selvfølgelig rappet jeg en av de frekkeste rhymsa mine. Damene i baren skulle ha autografen min og jeg fikk gratis drinker av dem resten av kvelden.

Neste dag var det debatter. Jeg satt i panelet som diskuterte hvordan kvinner må ta/få mer makt for å gi håp om at slumstorbyene skal bli mindre voldelige. Jeg fikk også anledning til å snakke med mine "hiphop-brødre" – og sa at de har en stor del av skylden for at kvinner blir objektivisert innen hiphop-kulturen. Det er denne kulturen som regjerer i mange av de fattige områdene. Det ble en heftig debatt, men jeg følte jeg satt igjen med langt flere sympatisører enn fiender.

Tredje dag var det videre debatter, men mer tid til å prate med mennesker man traff. Kvelden ble avsluttet med nok en middag og det ble holdt en Messanger's of truth-tale der lederen Nicolas You bl.a. snakket om viktigheten av å ha en best mulig dialog med mennesker som bor i slummen angående bekjempning av sykdommer, få til et system dere barna går på skole hver dag. Dette må igjen til før man kan få bukt med korrupsjon, som igjen krever at den unge generasjonen går på skole og at alle får mulighet og ro til å lære seg de mest basale kunnskapene for å komme seg fram i verden. Han nevnte også viktigheten av vi fortsatte arbeidet når vi kom hjem til våre respektive hjemland.

Dagen etter var det konsert og jeg opptrådte med flere store artister. Scenen jeg spilte på ble også gjestet av Guru, Awadi, Emmanuel Jal og K'Naan. Det var bare Lady B fra Kamerun og jeg som var kvinnelige frontrappere/vokalister.

Jeg ble intervjuet på SABC morning news dagen etter og diverse andre TV-kanaler og radiostasjoner.

Musikk er stort i Sør-Afrika! Jeg følte musikken og jeg ble som artist tatt veldig seriøst. Det var utrolig inspirerende. I det hele ga denne reisen meg en ny gnist om at jeg gjør noe som er viktig, nemlig musikk. Turen fikk meg til å tenke på hvorfor jeg gjør det jeg gjør, og minnet meg om at jeg har en mulighet til å påvirke.

Jeg har stort behov for å fortsette debatten jeg startet i dette forumet; om at bad boi'sa har ansvar for at de holder kvinnestanden nede når de velger å se henne som et objekt. Jeg fikk i hvert fall nye tilhengere og mange store gutter ville prate med meg angående emnet etterpå, så takk for støtten.

Jeg vil også benytte anledningen til å takke for de bidrag dere har støttet meg med også tidligere, og ønsker fondet lykke til med 50 år.


Vennlig hilsen

Kohinoor Nordberg

Til neste side

Til innholdsfortegnelse

 

Kohinors hjemmeside