ROLF GAMMLENG-PRISEN 2012

Ved et arrangement på Hotell Continental i Oslo, mandag 5. november 2012, delte Fond for utøvende kunstnere ut Norges største prisbeløp til utøvende kunstnere som ”på en fortjenstfull måte har medvirket på grammofoninnspillinger eller i sceniske forestillinger”.

Prisene bærer navnet Rolf Gammleng-prisen etter mannen som fikk opprettet fondet i 1956, og har blitt delt ut hvert år siden 1982.
Prisene henger høyt; fondets styre  velger prisvinnere fra forslag som utøverorganisasjoner og fonogramprodusenter i Norge har sendt inn. På den måten blir prisen en anerkjennelse fra det mest respekterte publikum: Ens egne kollegaer og samarbeidspartnere. Sju musikere / grupper får pris, og i tillegg gis priser til to sceneutøvere, én danser og én skuespiller etter forslag fra henholdsvis Norske Dansekunstnere og Norsk Skuespillerforbund, og én veteranpris.

Den gjeveste prisen; veteranprisen, er på 50.000 kroner, de øvrige prisvinnere får 40.000 hver. For første gang siden 1982 går ikke den største prisen til en musiker, men til en skuespiller – norsk teaters førstedame, Lise Fjeldstad. Hun fikk overrakt prisen av statssekretær Kjersti Stenseng i Kulturdepartementet.

Vinnere av Rolf Gammleng-prisen 2012:
Veteranprisen: Lise Fjeldstad
Åpen klasse: Susanna Wallumrød
Jazz: Eldbjørg Raknes
Folkemusikk: Valkyrien Allstars
Kunstmusikk: Det Norske Solistkor
Elektronika: Röyksopp
Studiomusiker: Tove Kragset
Studiomusiker: Jan-Erik Kongshaug
Skuespiller: Helge Jordal
Danser: Gry Kipperberg

Les mer om prisvinnerne her

Language Norsk - NorwegianLanguage English - Engelsk