Gratulerer med 60-års jubileum i år!
-Tusen takk og i like måte!

Du er på samme alder som Fond for utøvende kunstnere – med andre ord både moden og erfaren. Vi føler oss både tidsriktige, vitale og klare for fremtiden. Hva med deg?
-Først og fremst må jeg få si at er jeg stolt over å være på samme alder som Fond for utøvende kunstnere og jeg føler meg helt på plass i meg selv, full av ideer og nysgjerrig på nye klanger i livet; med andre ord alltid tidsriktig (eller tidløs) og klar for fremtiden.

Når og hvordan startet din utøverkarriere?
-Foreldrene mine lærte meg viktigheten av å samtale på mange plan, deriblant gjennom musikk. Jeg spilte klarinett og sax i mange år samtidig som jeg fikk pianoundervisning. Da min far så kom hjem med en gitar ble både den og stemmen også del av musiseringen. Mine foreldre la grunnlaget for at jeg valgte å utdanne meg innen musikk. Da jeg var ferdig var jeg så heldig å bli tatt med inn i byens teater- og musikkliv. Dette var begynnelsen på det som nå er meg som sanger og musiker.

Hva gjør du for tiden (og neste år)?
-Jeg var så heldig å få støtte fra dere. Denne fikk jeg i 2013/14 og har ikke hatt mulighet til å gå i studio før nå, så nå arbeider jeg med nytt album der jeg også tar med deler av et bestillingsverk jeg skrev til Tall Ships Races i 2015. Innspillingen blir i høst/vinter, ferdigstilles i år og gis ut tidlig 2017.

Hva ser du tilbake på med størst glede i din utøverkarriere?
-Samarbeidet med pianisten og komponisten Egil Kapstad, utgivelsen av min aller første plate under eget navn, å spille rollen som Edith Piaf i teaterstykket om hennes liv, å få skrive bestillingsverket til Tall Ships Races 2015 og selvfølgelig det aller største: De gode samtalene gjennom musikken med rause musikere. Og for ikke å glemme: Alle varme publikumsmøter.

Som utøvende sanger og musiker hvordan opplever du å være blant den eldre garde?
-Fordelene er at jeg gir litt mer blaffen, jeg står litt mer stødig i meg selv, jeg er i musikken for musikken, uttrykket og min egen utviklings skyld. Det å jobbe over generasjonene er en også unik måte å utvikle seg på – og ikke minst morsom!
Ulempene er at media generelt dyrker overflate og er redde for kunst/kulturuttrykk som ikke fanger etter 3-4 sek. spilletid. Dermed blir det mindre og mindre plass til dybdemusikk i radio, tv, på festivaler m.m. Det dyrkes et aldersspenn som gir et dårlig resultat i det at media blir redde for å ta inn historiefortellingene og ”langsompraten” (og jeg er ikke helt sikker på de unge applauderer denne utviklingen heller).

Fondet markerer sitt 60-års jubileum med bl.a. ny hjemmeside, ny søknadsportal og en egen støtteordning for integreringstilskudd – er det tillatt å spørre hvordan du markerer ditt jubileum?
-Jeg markerer med studiojobbing, øving, nyinnspilt musikk og tekster som gis ut på plate 2016/17. Videre går jeg over mine første innspillinger for å se om jeg vil gi noe av dette ut på vinyl. Selve dagen feirer jeg med god mat sammen med de aller nærmeste.

Vi takker deg for at du har gledet så mange mennesker i løpet av din karriere, og ser fram til å oppleve din kunst i tida framover også!
-Takk for nydelige ord og i like måte: Tusen takk for alt dere er for oss som driver innen et felt som blir mer og mer krevende!

Les flere intervjuer her