«Fondets midler er øremerket honorar til de profesjonelle utøvende kunstnere som deltar i prosjektet. Fondsloven definerer musikere, sangere, skuespillere, dansere, sceneinstruktører, dirigenter og andre som gjennom sin kunst framfører åndsverk som utøvende kunstnere. Med profesjonelle utøvere menes de som har det utøvende yrket som sitt hovederverv, altså sitt yrke. Utøverne må bo og hovedsakelig ha sitt virke i Norge.»

Denne teksten, eller deler av den, vil du se mange steder på hjemmesiden vår. Som navnet vårt tilsier, er hovedfokuset til Fond for utøvende kunstnere på utøverne. Dette kan det være lurt å ha i tankene når du skriver søknaden.

Vær tydelig, konkret og kortfattet, særlig i søknadsskjemaet. Ikke skjul nøkkelinformasjon som hvem, når og hvor i slutten av et langt vedlegg.

Sett deg inn i fondets kriterier. Ikke bruk tid på å skrive en søknad som ikke blir godkjent. Les informasjonen om de ulike støtteordningene her på hjemmesiden vår.

Les teksten øverst i hver fane i søknadsportalen, og klikk på spørsmålstegnene for å se hva slags opplysninger vi er ute etter.

Når skal jeg søke?
Ikke send inn søknad før du har de viktigste elementene i prosjektet på plass. Navn på alle utøvere, antall forestillinger, tidsrom og steder bør være bestemt når du søker. Vi kan ikke behandle en søknad der utøverne ennå ikke er valgt ut. Ikke vent til siste liten med å sende søknaden. Det er ofte stor trafikk på serveren de siste timene før fristen utløper. Dette kan gi problemer med utfylling og innsending av søknaden. Søknadsportalen er åpen hele tiden, så du kan sende inn en søknad lenge før fristen.

Om du som søker er fra et plateselskap, management, bookingbyrå og lignende, søker du alltid på vegne av en artist og skal krysse «ja» for dette. Det er alltid den som sender inn søknaden som er vår første kontaktperson. Vi har kontaktinformasjonen din gjennom søkeropplysningene. Vi skal i tillegg ha en utøver som andre kontaktperson - samt post og e-postadressen til denne. Denne vil få tilsendt kopi av et eventuelt tildelingsbrev.