Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

FFUK gir støtte til profesjonelle utøvende kunstnere som er bosatt og hovedsakelig har sitt virke i Norge.

SØKNADER TIL BEHANDLING 5. RUNDE 2021

Søknadene som ble sendt inn til fristene 26. oktober og 3. november blir nå vurdert av fondets styre, og vedtak fattes på styremøtet 6. desember. Listen med alle tildelingene blir lagt ut på hjemmesiden vår den 8. desember, ca. kl. 12.00.

Det er til sammen 526 søknader med en samlet søknadssum på kr 23 337 600. Fondets styre har kr 6 232 007 til disposisjon.

Se hele listen med søknader til behandling her

ROLF GAMMLENGPRISENE TIL UTØVENDE KUNSTNERE 2021

Prisene gis «for fortjenstfull innsats ved innspillinger og/eller i sceniske forestillinger». Det deles ut syv priser, hver på kr. 50 000, til fem utøvere innen musikk, og to priser til danser/skuespiller. I tillegg gis det en pris til en utøver som gjennom mange år har utmerket seg innen sin kunst. Dette er Veteranprisen, på kr. 75 000, og den blir i år blir overrakt til prisvinneren av statssekretær Odin Adelsten Aunan Bohmann.

Kandidater til prisene foreslås av utøverorganisasjonene og fonogramprodusentene i Norge. Fondets styre står for den endelige utvelgelsen og deler ut prisene. Dette er med andre ord «fagfellepriser» som henger høyt!

Årets prisvinnere er:

Kunst-/samtidsmusikk:

SPUNK

Jazz:

Ola Kvernberg

Skuespiller:

Cici Henriksen

Vise/trad:

Hans Fredrik Jacobsen

Studiomusiker:

Elisabeth M. Nesset

Pop/Rock/Blues:

Sondre Lerche

Dans:

Ulf Nilseng

Veteranprisen:

Kari-Ann Grønsund

Les mer om prisvinnerne her

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk